«امیرحسین علم الهدی» کارشناس سینما، در یادداشتی نوشت: 

ضمن تبریک روز سینما، لازم می‌دانم یاد و خاطره امام راحل(س) را در این روز پاس بدارم و اگر جسارت مثال‌زدنی این مرد مبارزه در روز 12 بهمن 57 در حمایت از سینما نبود، بلاشک نه از سینمای نوین ایران خبری بود و نه از تاریخ آن!

همچنان در حیرتم که چه‌گونه مردی پس از سال‌ها تبعید و مبارزه و شهادت هزاران نفر در راه این بزرگمرد، در آن سخنرانی تاریخی 12 بهمن توانست به سینما بپردازد و پایه‌های اصلی سینمای نوین ایران را دوباره بنا نماید. و بازهم در حیرتم که اگر قرار بود صاحبنظران "نطق" در آن روز سخنان چنین مردی را به نگارش دربیاورند، "سینما" در اولویت چندم سرفصل‌های سخنرانی این روزهای خون و قیام قرار می‌گرفت؟

یاد و خاطره این بزرگمرد تاریخ‌ساز که با سخنانش نشانی دیگر از رهبری جامع را ماندگار نمود و تمام هنرمندان این سرزمین هنرخیز گرامی باد.

به گزارش نامه، امام خمینی(س) در بخشی از سخنرانی خود در 12 بهمن 57 به سینما اشاره کردند و فرمودند: "سینماى ما مرکز فحشاست. ما با سینما مخالف نیستیم، ما با مرکز فحشا مخالفیم. ما با رادیو مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم. ما با تلویزیون مخالف نیستیم، ما با آن چیزى که در خدمت اجانب براى عقب نگه داشتن جوانان ما و از دست دادن نیروى انسانى ماست، با آن مخالف هستیم. ما کىْ مخالفت کردیم با تجدد؟ با مراتب تجدد؟ مظاهر تجدد وقتى که از اروپا پایش را در شرق گذاشت- خصوصاً در ایران- مرکز [عظیمى‏] که باید از آن استفاده تمدن بکنند ما را به توحش کشانده است. سینما یکى از مظاهر تمدن است که باید در خدمت این مردم، در خدمت تربیت این مردم باشد؛ و شما مى‏ دانید که جوانهاى ما را اینها به تباهى کشیده ‏اند. و همین طور سایر این [مراکز]. ما با اینها در این جهات مخالف هستیم. اینها به همه معنا خیانت کرده‏ اند به مملکت ما."( صحیفه امام، ج‏6، ص: 15)

منبع: نامه

. انتهای پیام /*